dimecres, 9 de desembre del 2015

SINCERITAT

SINCERITAT
Com es diu un llibre de Mariola Nos “em remou la sinceritat”, si em remou la sinceritat, he arribat a un punt de la meva vida que necessito sobretot la sinceritat, ser sincera amb mi mateixa i amb els altres, de fet sempre ho he estat, però ara crec que es més necessari que mai, ja no em queda temps per més mentides ni fantasies. Així que a banda de la sinceritat, he decidit no tenir cap tipus de vergonya, i ja vull començar a dir les coses pel seu nom i dir el que sento, encara que provoqui rebuig, encara que sigui fotre’s cops contra un mur, si haig de dir i expressar alguna cosa, la dic, es com quan era més jove, i recordo que anava a la discoteca i posaven els “lents” per “lligar” evidentment, de cop i volta veies a totes les noies assegudes al costat de la pista esperant que el noi dels seu somnis les treies a ballar, DONCS NO!!, a mi això em eia molta ràbia, semblava un mercat, per què havien de triar ells?? ERROR, la vergonya del que diran supeditava a cada noia, jo que no sóc convencional, era la que treia a ballar al noi que m’agradava sense cap por a que em rebutgessin, m’era totalment igual, la veritat, però posar-me al mercat...AH NOOOO, evidentment ja portava l’etiqueta que es posava abans o sigui “PUTA”, i aquest fet que gràcies a Déu ara no es dona, o potser encara si, em feia rebel·lar davant tant masclisme i feminisme, perquè no oblidem la pitjor enemiga de la dona es una altra dona, les primeres en criticar sempre eren les mateixes amigues, perquè és clar en aquells temps demanar per ballar a un noi i no esperar a que et triessin era com ser lleugera de...Però a mi això em patinava, així que com sempre nedant a contracorrent.
Dit això, em sobta que encara existeixin aquest perjudicis envers les dones, perquè encara existeixen, estic farta a casa de que els meus propis fills m’expliquin aventures d’ells mateixos i d’amigues, i que encara es pugui pensar que una noia que surt massa amb altres nois segueixi tenint l’estigma de PUTA, em posa dels nervis, i es quan a vegades els hi dic jo:
-         I que passa que si un tiu folla amb moltes, és un mascle?
Es quan ells es queden parats sense resposta al que jo afegeixo
-         Tant de dret té una noia com un noi, sembla mentida que encara sigueu capaços d’estigmatitzar a ningú- i els afegeixo- a casa meva no es parla ni es critica a cap noia perquè cardi molt o no, estem en igualtat de drets
I evidentment, a casa quan es parla del tema, es parla sense perjudicis, només faltaria.
Bé doncs, a la meva edat encara menys tonteries, moltes menys, i menys a nivell personal, si hagi de dir alguna cosa, la dic, i sóc capaç d’acceptar un NO per resposta, si li haig de dir alguna cosa a una amiga li dic, si li haig de dir alguna cosa a algun noi també li dic, tant és el que hagi de dir, per exemple  si haig de dir a algun noi M’AGRADES, li dic i punt, deixant la pilota sobre la seva teulada, tant m’és, però ho dic, no tinc temps a perdre, i si haig de dir a una amiga que alguna cosa no m’agrada, o m’agrada també, sigui bona o dolenta, conscient que potser puc perdre una amistat, però les amistats si son bones i lleials no es perden per aquest motiu, sinó que s’aprecia la sinceritat de l’altre.

Així que arribat a aquest punt em remou la sinceritat, i aquest fet no em condiciona, al contrari em fa més lliure del que era i sóc, ja no disposo de temps de jugar a fet i amagar, sinó que més que mai haig de dir el que penso, el que sento, i el que vull, ara bé que la persona o persones destinatàries a tanta sinceritat o rebin bé, o no ho rebin, actuïn o no actuïn es cosa seva com dic jo; pilotes fora!

2 comentaris:

  1. doncs quina pena no haver anat a la mateixa discoteca tu.... i estalviar-me la feina de triar una persona per ballar pensant que estava fent un lleig a altres, aleshores en treia a moltes i el resultat era que no lligava....
    Sempre he dit que és una llàstima que es perdin oportunitats per culpa de no dir el que un pensa lligats sempre a estereotips que no aporten res.

    ResponElimina
    Respostes
    1. si Joan es perden moltes oportunitats per no dir i fer pensant en el que diran, com a dona no convenional a la que no li agraden els convencionalismes sempre he triat jo, fora estereotips, i que diguin el que vulguin

      Elimina